Usluga osobnog asistenta

Cilj usluge je rasterećenje obitelji i stvaranje uvjeta za veće uključivanje u aktivnosti svakodnevnog života te veći stupanj samostalnosti.

Nositelj programa: Društvo osoba s invaliditetom

Trajanje programa: 2019.-2021.. godine

Voditelj programa: Tamara Korenić

Ukupna vrijednost programa: 528,714 kn

1.godina provedbe: 176,238 kn

 

Projekt usluge osobne asistencije kojeg provodi Društvo osoba s invaliditetom je skup individualiziranih programa kreiranih za četvero naših članova kojima je potrebna  pomoć u u procesima samozbrinjavanja te osamostaljenja.

Ovaj program korisnicima pruža mogućnost i  priliku  za kvalitetniji život na način da im se omogući asistencija u obavljanju svakodnevnih aktivnosti te sudjelovanju u socijalnom životu njihove  okoline.
Provođenjem ovog programa spriječava se njihova  institucionalizacija, omogućava obavljanje svakodnevnih aktivnosti te integracija u društvo.
Osobni asistent, kao radnik Udruge, dužan je poštivati Etički kodeks udruge, kao i potpisati izjavu o povjerljivosti koju dodatno definira Udruga.
Udruga jednom mjesečno, pri predaji mjesečnih izvještaja, obavlja individualnu superviziju sa osobnim asistentima, te posebno sa korisnicima radi utvrđivanja tijeka provedbe usluge, zadovoljstva uslugom te rješavanja eventualnih poteškoća.
Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku