Projekti

Usluga osobnog asistenta
Cilj usluge je rasterećenje obitelji i stvaranje uvjeta za veće uključivanje u aktivnosti svakodnevnog života.

Nositelj programa: društvo osoba s invaliditetom

Trajanje programa: 2015. do 2018. godine

Voditelj programa: Jelena Petranović, mag.rehab.educ

Ukupna vrijednost programa:

1.godina provedbe: 34,808,00 kn

2.godina provedbe: 37,972,00 kn

3.godina provedbe: 37,972,00 kn

Program usluge osobnog asistencije kojeg provodi Društvo osoba s invaliditetom grada Rovinja je individualizirani program kreiran za našeg člana, stopostotnog invalida kojem je nužna potrebna praktična pomoć u samozbrinjavanju, kako bi postao kreator i kontrolor svoga življenja.

Ovaj program korisniku pruža mogućnost da izađe iz vlastite kuće te tomu shodno sudjeluje u socijalnom životu svoje okoline.
Želimo i namjeravamo korisniku pružiti priliku za kvalitetan život na način da mu omogućimo asistenciju u obavljanju svakodnevnih vještina i sudjelovanje u socijalnom životu njegove okoline.
Provođenjem ovog programa spriječava se korisnikova institucionalizacija, omogućava obavljanje svakodnevnih aktivnosti te integracija u društvo što vidno poboljšava kvalitetu njegova života u odnosu na sadašnje stanje. Na taj način će se omogućiti majci korisnika da dostojanstveno provede svoju starost te se kvalitetno posveti vlastitom zdravstvenom stanju i životu općenito.
Načela rada i povjerljivost definirani su ugovorom između korisnika i asistenta. Osobni asistent, kao radnik Udruge, dužan je poštivati Etički kodeks udruge, kao i potpisati izjavu o povjerljivosti koju dodatno definira Udruga.
Udruga jednom mjesečno, pri predaji mjesečnih izvještaja, obavlja individualnu superviziju sa osobnim asistentima, te posebno sa korisnicima radi utvrđivanja tijeka provedbe usluge, zadovoljstva uslugom te rješavanja eventualnih poteškoća.
Projekt je financiran od strane Ministarstva mladih i socijalne politike.