Posjet veselog i velikog društva najljepšem adventskom gradu u Europi

U rano jutro krenuo je sa autobusnog kolodvora u Rovinju, put  Zagreba, pun autobus veselog društva. U Zagrebu nas je dočekalo predivno sunce i odmah je započela naša lijepa blagdanska tj. Božična bajka. Ispred katedrale posjetili smo „žive jaslice“ koje su dodatno začinile ugođaj a neki iz Društva su se slikali sa ,kako iz fore kažu „zermanom“ , preslatkim magarčićem. Odlična zajednička fotka nakon ručka u lijepom restoranu Kaptolska klet, pala je s najpopularnijim kuharom u Hrvata, gospodinom Špičekom čije kulinarske delicije u sklopu raznih kulinarskih radionica i naše društvo pokušava kopirati te guštirati. Obilaženje zaista prekrasno i maštovito okičenog grada dalo je poseban dojam našem pjevušenju i druženju. Nakon što se spustio mrak te dao dodatnu čar osvjetljenom gradu postalo je  doista bajkovito.

Poseban doživljaj s puta u Zagreb teško je izdvojiti, svaki je bio na svoj način upečatljiv. Možda bi to moglo biti poziranje kod konja na trgu bana Jelačića , posjet šarolikom Zrinjevcu i Cvijetnom  ili fantastični doživljaj u muzeju željeznice gdje nas je ugostio maketar Antun Backo Urbić. Željeznica je specifično lijepo napravljena a izrađivali su je ,kako doznajemo, 4 i pol godine  četvero ljudi, što je trud doista vrijedan divljenja.

Zahvaljujuči vrijednoj i anonimnoj donaciji imali smo čast doživjeti Božičnu bajku. Veliko hvala mladim anonimnim Rovinjicima na velikom srcu i lijepoj gesti, što društvo uvelike poštuje, te jednako tako šaljemo veliki bačin djelatnicima Maistre. Također od srca hvala putničkoj agenciji Birikina koja nas uvijek prati te podržava na  putovanjima. Veseli i ispunjeni radošču te puni dojmova, ugodnom vožnjom vratili smo se kući.IMG_6168 IMG_6172

autor: Rosana Cerin

Leave a Reply