“Chagall svima”

Tokom mjeseca travnja neki od naših članova su sudjelovali u provedbi projekta “Snažni kako volonteri”  u organizaciji Volonterskog centra Istre, u sklopu kojeg je osmišljena akcija “Chagall svima”

Bilo je to jedno lijepo i vrlo zanimljivo iskustvo na radionicama sa građanima okupljenima  u inicijativu G.R.E.M. Rovinj te dragim ljudima iz VCI koji su se pobrinuli za svaki  detalj u našoj kreativnoj a naročito poticajnoj akciji.  Radionice su se odvijale u centru M.A.R.E gdje je  ambijent bio poticajan te je samim time bilo lakše dobivati ideje.  Osim,  onih uključenih u radionice, u akciji su aktivno sudjelovali i trgovina “Gratis” koji su donirali drvnu građu za izradu rampe, vješti stolari koji su izradili rampu po mjeri i učenici OŠ “Vladimir Nazor” koji su module rampe majstorski oslikali u Chagallovom stilu.

Uz puno truda i dobrih  ideja ,naša građanska inicijativa postavljanja rampi  na dan otvorenja izložbe za medije 29.04.2016 ovog velikog svjetskog umjetnika Marca Chagalla u zavičajnom muzeju grada Rovinja bila je  dobro prihvačena te samoj izložbi dala naznaku da je doista za sve građane te da smo svi jednaki.

Osim  aktivnim građankama i građanima Rovinja koji su se uključili u akciju “Chagall za sve”, potrebno je zahvaliti  i Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva koja je financirala projekt “Snažni kao volonteri” a VCI proveo te Centru M.A.R.E. u čijem su se prostoru održale sve radionice i oslikavanje rampe.

Najavljeno je da rampa ostaje na ulazu u Zavičajni muzej Grada Rovinja za cijelo vrijeme trajanja Chagallove izložbe (do početka listopada 2016.), a mi se nadamo da će o(p)stati i dulje te potaknuti nove inicijative za smanjenje arhitektonskih barijera i – izgradnju mostova u zajednici.
Zajedno smo jaći, i naš glas sa srcem se jače i bolje čuje. Malenim koracima za velike stvari i za bolji nam Rovinj!

Autor: Rosana Cerin

Foto: Matteo Vranich

 

Leave a Reply